Wrocławskie skrzydełka z grilla

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Wbrew ogólnej opinii skrzydełka nie są łatwe do zrobienia. Wymagają wprawy i przede wszystkim cierpliwości. Sztuką jest upiec skrzydełko, żeby nie było spalone na zewnątrz, a miękkie w środku

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - skrzydełka z kurczaka: 8 sztuk
    - oliwa: 0.5 szklanki
    - czosnek (ząbki) wyciśniety: 4 sztuki
    - Przyprawy ( sól, pieprz, majeranek, papryka czerwona): 1 szczypta
    - rozmaryn: 1 szczypta
    - bazylia: 1 szczypta
    - ziele angielskie mielone: 1 szczypta

Wrocławskie skrzydełka z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek wycisnąć, posolić – żeby puścił sok. Zalać oliwą, dodać resztę przypraw i wymieszać.
  • 2. Wysmarować nią skrzydełka i odstawić do lodówki na noc.
  • 3. Grillować cierpliwie (około 40-60 minut), Podczas pieczenia smarować marynatą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy