Witaminkowe roladki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem pedagogiem na emeryturze. Tworzenie nowych potraw jest moją pasją. Staram się,aby posiłki były zdrowe, smaczne i estetycznie podane.

Składniki:

  • 8 dużych liści sałaty
    15 dag twarogu
    3 jajka
    pęczek szczypiorku
    6 łyżek majonezu lub kefiru
    sól, pieprz
    pomidor do dekoracji

Witaminkowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Witaminkowe roladki 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Jedno odkładamy do dekoracji, pozostałe ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Twaróg rozcieramy, mieszamy z posiekanym szczypiorkiem, startymi jajkami i trzema łyżkami majonezu lub kefiru. Przyprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Masę rozsmarowujemy na liściach sałaty, zwijamy i układamy na półmisku. Polewamy resztą majonezu lub kefiru. Dekorujemy jajkiem i pomidorem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2009

Komentarze

Podobne przepisy