Wiosenne kuskus z buraczkami

0 (0 ocen)

Danie zdrowe lekkie . Polecam na obiad .

Składniki:


  • 1 szklanka Kuskus Kupiec
    3 szt buraki małe,
    uniwersalna przyprawa
    masło,
    2 jajka
    kiełki brokuła,
    Sól morska- MŁYNEK,
    pieprz biały
    feta

Wiosenne kuskus z buraczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki małe ,żeby szybciej się upiekły dobrze myjemy nie obieramy i pieczemy w łupinach w piekarniku do miękkości. Upieczone buraki lekko studzimy i obieramy z skórki. Kroimy w kosteczkę. Kuskus zalewamy wrzątkiem 1 cm nad kaszę i dodajemy przyprawę uniwersalna nakrywamy talerzem i odstawiamy.
  • 2. Kiedy kuskus jest gotowe dodajemy do niego odrobinę mała i pokrojone buraczki mieszamy. Podajemy kaszę ozdobiona kawałkami fety . Jajo sadzimy na patelni bez tłuszczu , serwujemy obok kaszy. Ozdabiamy kiełkami solimy i doprawiamy pieprzem .

Porady

Smakuje z szklanka maślanki do popicie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy