Wiosenna zupa z młodych warzyw

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zdrowa,treściwa,sezonowa zupa z młodych warzyw. Udekorowana nowalijkami wygląda apetycznie i smakuje wybornie.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - marchew (młoda): 150 gramów
    - ziemniaki (młode): 200 gramów
    - koperek (świeży): 1 pęczek
    - por (tylko biała część): 1 sztuka
    - seler (korzeń): 50 gramów
    - pietruszka (natka): 1 pęczek
    - sól (morska): 1 łyżka
    - pieprz (czarny,świeżo mielony): 0.5 łyżeczki
    - oliwa: 5 łyżek
    - rzodkiewki (drobno posiekane): 5 sztuk
    - oregano (świeże listki do dekoracji): 4 sztuki
    - woda: 6 szklanek

Wiosenna zupa z młodych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać,umyć,pokroić.Koperek,natkę umyć,posiekać, wrzucić do garnka razem z włoszczyzną i ziemniakami,zalać wodą,posolić,dodać pieprz,oliwę,zagotować.Zmniejszyć ogień,gotować pod przykryciem 30 minut.
  • 2. Zupę zmiksować w blenderze,przelać do naczyń,udekorować rzodkiewką i oregano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy