Wiosenna tarta z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto zagniatamy i wkładamy na 30 min do zamrażarki
2.W międzyczasie szykujemy farsz. Użyłam mrożonego szpinaku, który podsmażyłam na 2 łyżkach masła, pod koniec dodałam łyżkę śmietany. Na drugiej patelni podsmażyłam cebulkę, dodałam pieczarki, Po odparowaniu wody dodałam pokrojoną w kostkę paprykę i pomidora.
3.Ciasto rozwałkowałam, wyłożyłam do formy, nakłułam widelcem i piekłam ok 20-25 min w 180 stopniach.
4.Na podpieczony spód nakładamy szpinak, następnie pieczarki połączone z papryką i pomidorem. Na wierzch wylewamy śmietanę wymieszaną z żółtym serem i wkładamy do piekarnika na kolejne 5 min z termoobiegiem. Na koniec posypujemy szczypiorkiem. Idealna z sosem czosnkowym
Komentarze