Wieprzowina z zieloną fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę myjemy i odcinamy końce. Gotujemy 3 minuty. Odcedzamy, hartujemy i kroimy w 4-cm kawałki. Ogórka kroimy w słupki. Czosnek
obieramy i przeciskamy przez pras kę. Szczypiorek myjemy i kroimy w 3-cm kawałki.
2.Mięso myjemy i kroimy w paski. Oprószamy mąką i solą. Wlewamy łyżkę oleju, dokładnie mieszamy. Smażymy 15 minut na pozostałym rozgrzanym oleju. Dodajemy fasolkę i smalec. Smażymy kolejne 15 minut, cały czas
mieszając. Następnie dodajemy szczypiorek i czosnek. Smażymy jeszcze minutę.
3.Do dania dodajemy ogórka. Skrapiamy sosem sojowym i posypujemy cukrem. Mieszając, smażymy na dużym ogniu jeszcze 2 minuty. Podajemy
na gorąco z podsmażonym ryżem lub makaronem.
Komentarze