Wątróbka mojej mamy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Nie każdy jest zwolennikiem jedzenia wątróbki głownie się słyszy, że nie lubię tego smaku, że za twarda a po spróbowaniu wątróbki mojej mamy proszą o dokładkę!!!

  • 30 min

Składniki:

  • Wątróbka wieprzowa około 30 dag
    2 średnie cebule
    Mąka
    Sól
    Pieprz
    Wegeta
    Papryka słodka

Wątróbka mojej mamy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Wątróbkę kroimy na kawałki lekko rozbijamy. Cebule kroimy w piórka.
  • pieczenie 2. Wątróbkę obtaczamy w mące wykładamy na rozgrzaną patelnie z mała ilością oleju. Czekamy aż z obydwóch stron zarumieni się.
  • pieczenie 3. Po przypieczeniu wątróbki dodajemy cebule przyprawiamy pieprzem solą papryką słodką wegetą.
  • gotowe 4. Gdy cebula zmieni kolor na szklisty danie mamy gotowe. Smacznego

Porady

Wątróbkę możemy podawać z ziemniakami i surówką z marchewki i jabłka lub chlebem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy