Warzywno-drobiowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 20 min

Jest naprawdę pyszna i zdrowa.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • ● 6 ziemniaków
    ● 2 pomidory
    ● cukinia
    ● papryka
    ● 2 cebule
    ● 30 dag filetów z kurczaka
    ● 3 ząbki czosnku
    ● sól, pieprz
    ● op. mieszanki suszonych ziół
    ● 1/2 szkl. bulionu
    ● 50 ml oleju

Warzywno-drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy
    i kroimy w małą kostkę. Oprószamy
    solą, pieprzem i ziołami.
    Podsmażamy na oleju.
    Mieszamy z przeciśniętym
    przez praskę czosnkiem.
  • 2. Ziemniaki obieramy, myjemy
    i kroimy w plastry. Cebule
    i pomidory obieramy i wraz
    z cukinią kroimy w plastry,
    a paprykę w paski.
  • 3. Do żaroodpornego naczynia
    wkładamy ziemniaki,
    oprószamy solą. Następnie
    wykładamy cebulę, mięso, paprykę, cukinię i pomidory.
    Oprószamy pieprzem i solą.
    Wlewamy bulion. Pieczemy
    ok. 50 minut w temp. 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Komentarze

Podobne przepisy