WARZYWA W PAPILOTACH

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

WPROST IDEALNE NA GRILLA, LUB DO UPIECZENIA W PIEKARNIKU. NIE ZNAM OSOBY KTÓREJ BY NIE SMAKOWAŁO.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 MARCHEW
    1 CEBULA
    0,5 KG BOCZKU LUB KIEŁBASY
    7-8 DUŻYCH ZIEMNIAKÓW
    0.7 KG PIECZAREK
    PIEPRZ
    WEGETA

Warzywa w papilotach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • WARZYWA W PAPILOTACH 1. MARCHEW ŚCIERAMY NA NAJMNIEJSZYCH OCZKACH NA TARCE, CEBULE , BOCZEK I ZIEMNIAKI KROIMY W MAŁĄ KOSTKĘ, PIECZARKI KROIMY W PLASTERKI- JAK NA PIZZE.WSZYSTKO RAZEM MIESZAMY I DOPRAWIAMY DO SMAKU PIEPRZEM I WEGETĄ MOŻNA DODAĆ MAGGI JEŚLI KTOŚ LUBI.
    NAKŁADAMY NA FOLIĘ ALUMINIOWĄ NIEWIELKA PORCJĘ( JAK NA ZDJĘCIU) TO OK 4-5 KOPIATYCH ŁYŻEK LUB WEDLE UZNANIA, MNIEJSZE LUB WIĘKSZE PORCJE.FOLIĘ ZAMYKAMY ŁĄCZĄC ZE SOBĄ WSZYSTKIE ROGI. PIECZEMY W PIEKARNIKU LUB NA GRILLU AŻ ZIEMNIAKI BĘDĄ MIĘKKIE TO OK 30 MIN, LUB W ZALEŻNOŚCI JAK DUŻE KAWAŁKI POKROIMY TO DŁUŻEJ.

Porady

MOŻNA DODAĆ DOWOLNE SKŁADNIKI JEŚLI KTOŚ LUBI TO NP, CUKINIE, PAPRYKĘ, LUB INNE WARZYWA,

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy