Warzywa w papilotach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MARCHEW ŚCIERAMY NA NAJMNIEJSZYCH OCZKACH NA TARCE, CEBULE , BOCZEK I ZIEMNIAKI KROIMY W MAŁĄ KOSTKĘ, PIECZARKI KROIMY W PLASTERKI- JAK NA PIZZE.WSZYSTKO RAZEM MIESZAMY I DOPRAWIAMY DO SMAKU PIEPRZEM I WEGETĄ MOŻNA DODAĆ MAGGI JEŚLI KTOŚ LUBI.
NAKŁADAMY NA FOLIĘ ALUMINIOWĄ NIEWIELKA PORCJĘ( JAK NA ZDJĘCIU) TO OK 4-5 KOPIATYCH ŁYŻEK LUB WEDLE UZNANIA, MNIEJSZE LUB WIĘKSZE PORCJE.FOLIĘ ZAMYKAMY ŁĄCZĄC ZE SOBĄ WSZYSTKIE ROGI. PIECZEMY W PIEKARNIKU LUB NA GRILLU AŻ ZIEMNIAKI BĘDĄ MIĘKKIE TO OK 30 MIN, LUB W ZALEŻNOŚCI JAK DUŻE KAWAŁKI POKROIMY TO DŁUŻEJ.
Porady
MOŻNA DODAĆ DOWOLNE SKŁADNIKI JEŚLI KTOŚ LUBI TO NP, CUKINIE, PAPRYKĘ, LUB INNE WARZYWA,
Komentarze