Warstwowa Antosi

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nadaje się na każdą okazję. Zachwyca nie tylko wyglądem, ale i smakiem, który poprawihumor każdemu, kto jej spróbuje.

Składniki:

  • ● słoik selera
    ● puszka kukurydzy
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● puszka ananasa
    ● marchewka
    ● 2 średnie pory
    ● 5 jajek
    ● mały słoik majonezu

Warstwowa antosi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera, kukurydzę, ananasa
    i fasolę osączamy. Ananasa
    kroimy w kostkę. Jajka
    gotujemy na twardo, studzimy,
    obieramy i kroimy
    w kostkę. Jasne części
    porów sparzamy, osączamy
    i siekamy. Marchewkę obieramy,
    myjemy i ścieramy na
    tarce o dużych oczkach.
  • 2. Część warzyw odkładamy
    do dekoracji. W salaterce
    układamy kolejno: selera,
    kukurydzę, ananasa, marchewkę,
    pora, fasolę oraz
    jajka. Smarujemy majonezem
    i dekorujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy