Walentynkowe serducho na zimno ;-) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Masło utrzeć z cukrem dodając żółtka. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody , a gdy napęcznieje , połączyć z ciepłym mlekiem , lekko ostudzić , dodać śmietanę i połączyć z utartym masłem . Powstałą masę masę podzielić na dwie części , jedną część wymieszać z kakao.
2. Obie galaretki rozpuścić osobno w jednej szklance gorącej wody .
3. Przygotować formę w kształcie serca, Średnica foremki wynosi 20 cm , na spód foremki wyłożyć masę jasną , masę ciemną , brzoskwinie pokrojone w paski , zalać tężejącą czerwoną galaretką , zieloną .
4. Boki deseru wysmarować lekko masą i obsypać wiórkami czekoladowymi . Wierzch udekorować resztą masy , odstawić do lodówki do stężenia.
KREM DEKORACYJNY:
1. Margarynę utrzeć z cukrem , miksując stopniowo dodawać budyń .
Komentarze