Walentynkowe serducho na zimno ;-)

0 (0 ocen)

Słodka niespodzianka dla twojej walentynki

Składniki:

  • - 1 galaretka zielona
    - 1 galaretka czerwona
    - 1 puszka brzoskwiń 250g
    - 1 łyżka kakao
    - 10 dag masła, lub margaryny Kasi
    - 15 dag cukru
    - 2 żółtka
    - 2 łyżki żelatyny
    - pół szklanki mleka
    - 1 szklanka kwaśnej śmietany 18 %
    - 10 g startej czekolady

    KREM DEKORACYJNY :
    - 1 szklanka zimnego budyniu
    - 125 g margaryny
    - pół szklanki cukru pudru

Walentynkowe serducho na zimno ;-) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wygląd w środku 1. 1. Masło utrzeć z cukrem dodając żółtka. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody , a gdy napęcznieje , połączyć z ciepłym mlekiem , lekko ostudzić , dodać śmietanę i połączyć z utartym masłem . Powstałą masę masę podzielić na dwie części , jedną część wymieszać z kakao.
    2. Obie galaretki rozpuścić osobno w jednej szklance gorącej wody .
    3. Przygotować formę w kształcie serca, Średnica foremki wynosi 20 cm , na spód foremki wyłożyć masę jasną , masę ciemną , brzoskwinie pokrojone w paski , zalać tężejącą czerwoną galaretką , zieloną .
    4. Boki deseru wysmarować lekko masą i obsypać wiórkami czekoladowymi . Wierzch udekorować resztą masy , odstawić do lodówki do stężenia.

    KREM DEKORACYJNY:
    1. Margarynę utrzeć z cukrem , miksując stopniowo dodawać budyń .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy