Turecki chleb czekoladowy
Składniki:
- mleko: 330 mililitrów
- masło: 2 łyżki
- sól: 1 łyżeczka
- cukier: 3 łyżki
- czekolada (gorzka): 100 gramów
- kakao: 2 łyżki
- mąka (pszenna): 500 gramów
- orzechy włoskie (drobno krojone): 100 gramów
- rodzynki: 100 gramów
- migdały (drobno krojone): 100 gramów
- drożdże suszone: 2 łyżeczki
Turecki chleb czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy, czekoladę. Do maszyny do pieczenia chleba, wlewamy mleko. Dodajemy mąkę, sól, cukier, kakao, masło i drożdże.
-
2.
Orzech i migdały kroimy drobno. Rodzynki w całości .Wszystko nakładamy w narożniki maszyny . Pieczemy na programie Basis.
Komentarze