Tuńczyk w otchłani

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy goście tuż, tuż, a brakuje mi pomysłu na poczęstunek, robię tę pyszną, szybką i kolorową sałatkę.

Składniki:

  • ● puszka tuńczyka w oleju
    ● 1 torebka ryżu
    ● 1 puszka kukurydzy
    ● 1 łyżka posiekanego koperku
    ● łyżka posiekanej natki pietruszki
    ● 1 ząbek czosnku
    ● 1 czerwona cebula
    ● kawałek czerwonej papryki
    ● 3-4 posiekane listki mięty
    ● pieprz, oliwa

Tuńczyk w otchłani - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko.
    Czosnek drobno siekamy,
    cebulę również. Paprykę kroimy
    w paseczki.
  • 2. Do warzyw z ryżem dodajemy
    tuńczyka, kukurydzę
    i zioła. Mieszamy, doprawiamy
    pieprzem i oliwą
    i chłodzimy 1-2 godz.

Notka redakcyjna

PP_10-2008

Komentarze

Podobne przepisy