To połączenie smaków zaskoczyło rodzinę, ale wszyscy jedli z apetytem.
20 min
Składniki:
2 łyżki majonezu
25 dag truskawek
25 dag zielonych szparagów
2 łyżki oliwy
sok z cytryny
10 dag szynki konserwowej
łyżka cukru pudru
przyprawa uniwersalna
kilka listków melisy
Truskawkowo-szparagowa z szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Truskawki i szparagi myjemy i osuszamy. Z truskawek usuwamy szypułki,
owoce kroimy w ćwiartki. Oprószamy cukrem pudrem. Szparagi kroimy w 2-cm kawałki. Smażymy 10 minut na oliwie. Doprawiamy przyprawa uniwersalną i sokiem z cytryny. Szynkę kroimy w paski.
2.Truskawki i szparagi mieszamy z szynką i majonezem. Dekorujemy melisą.
Komentarze