Truskawkowo-szparagowa z szynką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

To połączenie smaków zaskoczyło rodzinę, ale wszyscy jedli z apetytem.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 łyżki majonezu
    25 dag truskawek
    25 dag zielonych szparagów
    2 łyżki oliwy
    sok z cytryny
    10 dag szynki konserwowej
    łyżka cukru pudru
    przyprawa uniwersalna
    kilka listków melisy

Truskawkowo-szparagowa z szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki i szparagi myjemy i osuszamy. Z truskawek usuwamy szypułki,
    owoce kroimy w ćwiartki. Oprószamy cukrem pudrem. Szparagi kroimy w 2-cm kawałki. Smażymy 10 minut na oliwie. Doprawiamy przyprawa uniwersalną i sokiem z cytryny. Szynkę kroimy w paski.
  • 2. Truskawki i szparagi mieszamy z szynką i majonezem. Dekorujemy melisą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Komentarze

Podobne przepisy