Zielona fasolka szparagowa z szynką i żółtym serem

5 (183 ocen)

  • 30 min
  • Łatwy

Używając zielonej fasolki tworzymy zdrowe a zarazem pyszne danie.

  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • - fasolka szparagowa zielona: 500 gramów
    - szynka: 200 gramów
    - ser żółty: 150 gramów
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz czarny: 2 szczypty
    - vegeta: 3 szczypty
    - olej słonecznikowy: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki Ser

Zielona fasolka szparagowa z szynką i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę gotujemy al dente w osolonej wodzie . Odcedzamy, przekładamy na rozgrzaną patelnie z niewielką ilością oleju. Dodajemy pokrojoną w grube kawałki szynkę i potarkowany ser żółty. Na małym ogniu mieszamy aż ser zacznie się rozpuszczać i ciągnąć. Na sam koniec dodajemy sól, vegetę i pieprz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser żółty Szynka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować