Truskawki w czekoladzie i kokosie

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Słodka przekąska, która podczas każdego przyjęcia znika najszybciej.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - truskawki: 0.5 kilograma
    - czekolada gorzka (min. 70% kakao): 100 gramów
    - wiórki czekoladowe: 50 gramów
    - mleko: 1 łyżka

Truskawki w czekoladzie i kokosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej (nad garnuszkiem z gotującą się wodą trzymać miseczkę z pokruszoną tabliczką czekolady i czekać aż czekolada rozpuści się pod wpływem pary, gdy jest zbyt gęsta dodać odrobinę mleka)
  • 2. Truskawki zanurzyć w rozpuszczonej czekoladzie a następnie w wiórkach kokosowych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy