Tort urodzinowy kacperka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: jajka utrzyj z cukrem, wymieszaj z resztą składników. Ciasto wlej do dwóch tortownic piec 30 minut w temp. 180 stopni C. Każdy biszkopt przekroić na 2 placki.
2.Masa: żelatynę namocz, rozpuść. Śmietanę ubij z cukrem. Dodaj zagęstnik do śmietany i ubij. Brzoskwinie pokroić w kostki a 3 połówki zostawić na koniec do dekoracji. śmietanę połącz z żelatyną i pokrojonymi brzoskwiniami. Masę przełożyć biszkopty.
3.Dekoracja: 1 opakowanie śmietany 0,5 l i 3 śmietan fixu, zmiksować aż śmietana zrobi się gęsta. Krem rozsmaruj wierzch i boki tortu ( boki posypać z tartą czekoladą i wiórkami kokosowymi ). Pozostałe brzoskwinie pokroić w plastry i dekorować wierzch tortu.
Komentarze