Tort "Kokosowy zawrót głowy"

0 (0 ocen)

Wspaniały deser dla tych którzy uwielbiają smak kokosa.

Składniki:

  • BISZKOPT:
    Składniki na 1 biszkopt
    4 jajka
    ½ szklanki mąki pszennej
    ½ szklanki mąki ziemniaczanej
    ¾ szklanki cukru
    2 łyżki wody
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao


    2 śmietny 30%
    2 łyżki cukru pudru
    sok z połowy cytryny
    1 szklanka przegotowanej wody
    puszka ananasa lub brzoskwini
    paczka wiórek kokosowych
    paczka groszków czekoladowych
    kiwi
    orzechywłoskie
    biała czekolada

Tort "kokosowy zawrót głowy" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczemy dwa biszkopty z tym,że drugi z kakaem,gdy ostygną przekrajamy je na pół. Następnie ubijamy śmietany dodając cukier puder. Kroimy owoce z puszki w kostkę natomiast kiwi w paseczki. Sok z puszki mieszamy z przegotowaną wodą i sokiem z połowy cytryny,następnie nasączamy tym biszkpoty.Każdy biszkopt nasączamy,później kładziemy owoce,sypiemy wiórkami,wykładamy bitą śmietanę i przykrywamy kolejnym biszkptem. Wierzch tortu polewamy stopioną białą czekoladą i sypiemy wiórkami po czym przystrajamy kiwi,orzechami i groszkami.Brzegi tortu natomiast smarujemy bitą śmietaną i posypujemy wiórkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy