Tarta owocowa bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopty rozdrabniamy w blenderze. Margarynę roztapiamy w rondelku, odstawiamy do ostygnięcia.
2.Następnie rozpuszczoną margarynę wlewamy do rozdrobnionych biszkoptów i mieszamy dokładnie.
3.Formę (do tarty lub tortownicę) smarujemy margaryną, wykładamy powstałą masę i ubijamy. Wstawiamy formę do lodówki na ok. 1 godzinę.
4.Żelatynę rozrabiamy w niewielkiej ilości wrzącej wody (tak by się całkowicie rozpuściła) i odstawiamy by ostygła. W tym czasie przygotowujemy bitą śmietanę (według instrukcji na opakowaniu) na sam koniec wlewamy żelatynę i ponownie ubijamy.
5.Bitą śmietanę wykładamy na wcześniej przygotowany spód, wykładamy truskawki i jagody i ponownie wstawiamy do lodówki na ok 2 godziny
Porady
Biszkopty można zastąpić innymi ciastkami np.: jeżyki, herbatniki, hity, oreo,
Komentarze