Tarciocha francuska na ostro

0 (0 ocen)

  • 60 min

Mały eksperyment a wyszła przepyszna tarta.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 pęto kiełbasy
    1 cebula
    1 papryka
    Kilka zielonych oliwek
    1 łyżeczka chilii
    3 jajka
    20 dag sera żółtego
    Rukola
    Zioła prowansalskie
    Pieprz
    Sól
    Masło

Tarciocha francuska na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, kiełbasę, paprykę i oliwki pokroić w drobną kostkę, dodać przyprawy, chilii i poddusić wszystko ok 10 min.
  • ciasto 2. Blachę do tarty wysmarować masłem i rozłożyć ciasto francuskie, które należy ponakłuwać widelcem.
  • 3. Na cieście rozłożyć farsz.
  • farsz 4. Ser żółty zetrzeć na tarce lub pokroić w drobną kostkę, rozbić jajka i wymieszać to razem, a następnie zalać farsz.
  • pieczenie 5. Piec ok 40 min w piekarniku rozgrzanym na 200 C
  • Gotowe 6. Posypać rukolą.
  • 7. Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy