Szybkie deserki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Następnie delikatnie wymieszać z serkami homogenizowanymi i odrobiną soku z cytryny.
2. Owoce sezonowe umyć, osuszyć za pomocą ręcznika papierowego i pozostawić do odsączenia nadmiaru soku.
3. Na dno pucharku położyć biszkopt, kilka owoców sezonowych a następnie przykryć łyżką masy. Na masę położyć kolejną porcję owoców z biszkoptem i postępować tak aż pucharek się zapełni. Górę polewamy ostudzoną galaretką rozpuszczoną w 1,5 szklance wrzątku a następnie wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem ozdobić listkiem mięty.
Porady
Jeśli nie chcemy żeby deserek był zbyt tłusty możemy część śmietanki zastąpić jogurtem naturalnym.
Komentarze