Danie jest proste, szybkie, sycące i zdrowe. Poczęstowałam nim Św. Mikołaja, powiedział, że kasza krzepi ;)
30 min
Składniki:
100 g kaszy gryczanej
150 g schabu bez kości
2 małe słoiczki przecieru pomidorowego
10 suszonych dużych moreli (namoczone wcześniej w ciepłej wodzie)
garść czarnych oliwek (bez pestek)
garść pestek dynii
pieprz
cynamon
Szybka kasza głód ugasza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Schab pokroić w drobne kawałeczki i podsmażyć pod przykryciem na patelni na oliwie z oliwek aż zmięknie. Następnie dodać ugotowaną kaszę, koncentrat pomidorowy, pestki dyni, morele, oliwki oraz przyprawy (do smaku). Podsmażamy mieszając wszystko razem około 7 minut. Smacznego :)
Komentarze