Szpinakowo-jajeczna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Uwielbiam szpinak. Próbuję też przekonać do niego moje dzieci.

  • 30 min

Składniki:

  • ok. 10 dag szpinaku
    2 ogórki
    4 pomidory
    pęczek szczypiorku
    2 jajka na twardo
    1/2 szkl. majonezu
    1/2 szkl. śmietany
    sól, biały pieprz

Szpinakowo-jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i osuszamy. Szczypiorek siekamy. Ze szpinaku usuwamy zgrubiałe łodygi, liście kroimy w paski. Ogórki, pomidory i jajka obieramy.
    Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę wraz z ogórkami i jajkami. Warzywa mieszamy z jajkami. Doprawiamy.
  • 2. Śmietanę mieszamy z majonezem. Polewamy surówkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Komentarze

Podobne przepisy