Szparagi pod kołderką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zawsze jemy kiedy tata przyjeżdża ze zbiorów.

  • 20 min

Składniki:

  • -2 pęczki szparagi
    - 6 plasterków sera topionego typ. Hochland
    -1/2 kostki masła
    - 1 szklanka bułki tartej
    - sol

Szparagi pod kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. do garnka z lekko osolona woda wkładamy szparagi i gotujemy do puki zrobią się pół miękkie ok.10 min.Odcedzamy

    2.W małym rondelku roztopimy masło wsypujemy bułkę tartą i prażymy .

  • 2. 3. szparagi układamy w naczyniu żaroodporny lub patelni na szparagi układamy ser posypujemy podprażona bułkę

    4. Na 5 minut do piekarnik nagrzanego na 150 stopni

Porady

Można zamiast szparagu użyć fasolkę szparagową. Najlepiej smakuje ciepłe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy