Szaszłyki z kiełbasy

0 (0 ocen)

Na naszym grillu nie może zabraknąć oto takich szaszłyków

Składniki:

  • kiełbasa cienka - 1 kg
    papryka czerwona marynowana -1 słoik
    papryka zielona marynowana -1 słoik
    pomidor -0,5 kg
    papryka w proszku ostra
    oliwa

Szaszłyki z kiełbasy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę pokroić na kawałki.
  • 2. Paprykę wyjąć z marynaty, osączyć, pokroić w paski.
  • 3. Pomidory pokroić na kawałki.
  • 4. Na patyczki do szaszłyków, nakładać w kolejności, kawałki kiełbasy, pomidora, paprykę, do wyczerpania składników.
  • 5. Szaszłyki układać w głębokiej misce, pędzlem zamoczonym w oliwie, smarować szaszłyki, posypać dobrze ostrą papryką.
    Miskę przykryć, odstawić na 2 godz. do lodówki.
  • Szaszłyki z kiełbasy 6. Następnie układać szaszłyki na gorącym ruszcie. Szaszłyki pieczemy na grillu co jakiś czas je obracając.

Komentarze

Podobne przepisy