Szaszłyk z nadziewanym pomidorem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zdrowszy początek sezonu grillowego:)

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    2 małe cukinie
    20 dkg wędzonego boczku
    pół woreczka ugotowanego ryżu

    Składnik dodatkowy:
    1 duży twardy pomidor

    Składniki robocze:
    sól, pieprz, curry,
    długie wykałaczki
    folia aluminiowa

Szaszłyk z nadziewanym pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy i kroimy w plasterki. Boczek kroimy w ok 4mm paski, następnie dzielimy na mniejsze kawałki.
    Nabijamy na wykałaczkę naprzemiennie, solimy i pieprzymy. Kładziemy na ruszt na ok 30 minut, obracając co jakiś czas.
  • Przed grillowaniem 2. Pomidora przekrawamy wzdłuż i wybieramy z niego cały miąższ, który łączymy z ryżem i curry. Takim farszem nadziewamy połówki pomidora, owijamy w sreberko i kładziemy na ruszt na ok 15 minut. Na ok 5 minut przed podaniem odwijamy sreberko i wyciągamy pomidorki kładąc bezpośrednio na ruszcie.

Komentarze

Podobne przepisy