Surówka z białej kapusty

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybka i smaczna surówka z białej kapusty - sprawdzi się zarówno do codziennego lub świątecznego obiadu

  • 15 min

Składniki:

  • Na 3 porcje:

    1/4 niedużej główki białej kapusty
    1/2 białej rzodkwi
    1 nieduża czerwona cebula
    1 średni pomidor
    1 łyżka białego octu winnego
    2 łyżki oleju z avocado
    przyprawa do sałatek
    pieprz ziołowy
    sól

Surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i osuszamy. Kapustę szatkujemy w drobne piórka. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pomidora kroimy w niedużą kostkę, rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce jarzynówce o dużych oczkach. Wszystko razem mieszamy.
    Ocet winny mieszamy z olejem z avocado, dodajemy przyprawy, ponownie mieszamy. Polewamy surówkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy