Surówka pod marchewką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lubię przyrządzać tę surówkę gdyż moja mama jest nią zachwycona.

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg kiszonej kapusty
    2 marchewki
    2 jabłka
    1 cebula
    koperek
    2-3 łyżki cukru
    oliwa z oliwek

Surówka pod marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiszoną kapustę odciskamy z soku, następnie kropimy lekko oliwą i dodajemy cukier. Marchewkę trzemy na tarce o drobnych oczkach, jabłka trzemy na tarce o grubych oczkach i cebulę kroimy w drobną kostkę. Połowę z tartej marchewki, jabłka i cebulę razem mieszamy. Na wierzch posypujemy resztę marchewki i dekorujemy koperkiem.

Komentarze

Podobne przepisy