Surówka Czerwony Kapturek

0 (0 ocen)

Prosta mało kaloryczna potrawa, można ją podawać razem z daniami z mięsem.

Składniki:

  • 50 dag pomidorów(najlepiej wybierać odmiany o podłużnych owocach bo mają więcej aromatycznego miąższu )
    4 strągi kolorowej papryki
    2 cebule
    oliwa lub dobry olej
    garść posiekanej zieleniny ( bazylia oregano)
    sok z cytryny lub olej winny
    sól, cukier,pieprz

Surówka czerwony kapturek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć wrzątkiem,zanurzyć w zimnej wodzie i obrać ze skórki.Pokroić na cząstki jak pomarańcze.Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w makaronik.Cebulę pokroić w piórka lub w talarki.Warzywa wymieszać.Przyprawić do smaku oliwą,sokiem z cytryny oraz cukrem,solą i pieprzem. Obficie posypać posiekanną zieleniną

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy