Prosta mało kaloryczna potrawa, można ją podawać razem z daniami z mięsem.
Składniki:
50 dag pomidorów(najlepiej wybierać odmiany o podłużnych owocach bo mają więcej aromatycznego miąższu )
4 strągi kolorowej papryki
2 cebule
oliwa lub dobry olej
garść posiekanej zieleniny ( bazylia oregano)
sok z cytryny lub olej winny
sól, cukier,pieprz
Surówka czerwony kapturek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidory sparzyć wrzątkiem,zanurzyć w zimnej wodzie i obrać ze skórki.Pokroić na cząstki jak pomarańcze.Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w makaronik.Cebulę pokroić w piórka lub w talarki.Warzywa wymieszać.Przyprawić do smaku oliwą,sokiem z cytryny oraz cukrem,solą i pieprzem. Obficie posypać posiekanną zieleniną
Komentarze