Boski makowiec z masą kawową i orzechową nutką
Uwielbiam makowce. Pamiętam je najbardziej z czasów dzieciństw lecz swoja wersje postanowiłam delikatnie unowocześnić i nadać maku nowy smak. Efekt był rewelacyjny.
Uwielbiam makowce. Pamiętam je najbardziej z czasów dzieciństw lecz swoja wersje postanowiłam delikatnie unowocześnić i nadać maku nowy smak. Efekt był rewelacyjny.
Jestem wielką miłośniczką batoników, które przekładane są masą karmelową, dlatego starałam się odtworzyć ten popularny i pyszny batonik. Placek szybko się robi a jeszcze szybciej znika.
Co roku moje drzewa rodzą jabłka. Posiadają wyjątkowy smak i zapach. Najlepiej pasują kwaśne.
Uwielbiam tworzyć dania z popularnego wafla. Jednak jego klasyczna wersja już każdemu się znudziła, dlatego postanowiłam ją trochę unowocześnić. Wyszło jak zawsze pysznie, a do tego szybko i bez pieczenia!
Ciasto smakuje wyśmienicie. Cała moja rodzina się nim zachwyca. Smakiem i wyglądem przypomina wafelka Knoppers. Ciasto to jest pracochłonne, ale efekt końcowy wart jest poświęcenia czasu. Deser dosłownie rozpływa się w ustach, jeszcze szybciej znika z talerzyków. Szczególnie do gustu przypadnie miło
Przepis na to ciasto jest mojego autorstwa. Myślę, że ten deser to połączenie trzech najlepszych smaków. Schłodzone ciasto idealnie smakuje w upalne dni. Przygotowane w tortownicy przypomina tort. Cała moja rodzina zgodnie twierdzi, że jest to moje najlepsze ciasto na zimno!
Przepis dostałam od cioci, która pracuje w cukierni w Stanach Zjednoczonych. Jest to ich narodowy przysmak, cieszący się popularnością na całym świecie. Naleśniki są grube i puszyste. Zdecydowanie lepsze od tych tradycyjnych. Można podawać je z bitą śmietaną, dżemem bądź owocami.
Ostatnio skomentowane
Dodane przez: Jola1977-1977
Aromatyczny krem z kiszonej kapusty i warzyw z roladkami z boczku i szuszonych śliwek