Sernik truskawkowy z bazylią

0 (0 ocen)

  • 15 min

Letni sernik na zimno - świeży i oryginalny

  • 15 min

Składniki:

  • ser włoski
    ser ricotta
    1 kg truskawek
    0,5 kg czereśni
    bazylia
    żelatyna
    cukier puder
    czekolada

Sernik truskawkowy z bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zakupy 1. zakupy:)
  • owoce 2. Do malaksera wrzuciłam wydrylowane czereśnie i truskawki bez szypułek. Do tego spora garść świeżej bazylii.
  • ser 3. Dodaję ser ricotta i Włoski, oraz cukier puder
  • mix 4. Miksuję powoli dodając rozrobioną żelatynę
  • mixowanie 5. Po około 2 minutach masa ma jednolitą konsystencję
  • masa 6. Przelewam do gotowej formy (najlepiej schłodzonej)
  • czeko 7. Do środka swobodnie wkładam kostki czekolady, a ostatnie 2 paski ścieram na wierzch dla przyozdobienia ciasta
  • ciasto 8. Wstawiam do lodówki, a po 2 godzinach jest już gotowe. Wyjmuję z formy i smacznego!

Porady

żelatyne i cukier puder możesz zastąpić sernikiem na zimno z proszku.

Komentarze

Podobne przepisy