Bardzo proste ciastko, leciutkie i bardzo waniliowe.Dodatek owoców i malinowej galaretki pasuje idealnie.Gorąco polecam, gdyż od razu poczujecie wiosnę :)
Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubij na sztywną pianę i dodaj cukier,następnie żółtka.
Delikatnie przesiej mąki i ostrożnie wymieszaj.
Przełóż do formy o boku 24 cm i piecz przez ok.20 minut w temperaturze 180 stopni.
2.Masa serowa:
Żelatynę rozpuść w ciepłym mleku, dodaj cukier, wanilię i twaróg.
Dokładnie wymieszaj.
3.Na upieczony, chłodny biszkopt, wylej masę twarogową, ułóż owoce i całość zalej galaretką (przygotowaną wcześniej, musi już lekko tężeć).
Całość wstaw do lodówki na całą noc.
Porady
Warto poeksperymentować z wyborem owoców do ciasta :)
Komentarze