Sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Jeden z najlepszych serników jaki miałam okazję przygotować.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 60 dag twarogu, szklanka śmietany kremówki, galaretka o smaku cytrynowym, 10 dag cukru, cytryna, opakowanie herbatników, galaretka malinowa, 50 dag mrożonych malin.

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody. Cytrynę należy sparzyć, następnie otrzeć z niej skórkę, wycisnąć sok i dodać do galaretki.
    Dwukrotnie zmielony twaróg ucieramy z cukrem i śmietaną kremówką. Dodajemy galaretkę cytrynową i mieszamy.
    Galaretkę truskawkową należy rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody. Na spód tortownicy wyłożony herbatnikami wykładamy masę serową. Następnie układamy maliny i zalewamy ostudzona galaretką truskawkową. Wstawiamy do lodówki.

Komentarze

Podobne przepisy