SERNIK GALARETKOWY Z ANANASEM

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Sernik z galaretkami i ananasem. Sernik na biszkopcie migdałowym, bardzo pyszny.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • biszkopt migdałowy:
    -4 jajka
    -100 g. cukru
    -1 cukier waniliowy
    -120 g. mąki tortowej
    -1 budyń biały
    -100 g. zmielonych migdałów
    -1 łyżeczka proszku do piecz.

    masa serowa:
    -2 galaretki zielone
    -0,5 l. wody
    -1 kg. sera twarogowego-pół tłustego
    -1/2 szklanki pudru cukru
    -2 łyżki żelatyny
    -1/2 szklanki gorącej wody

    puszka ananasa
    -3 galaretki zielone
    -5 szklanek wody

Sernik galaretkowy z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt po upieczeniu 1. Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Następnie dodawać po żółtku i ubijać.Przesiać mąkę z budyniem i proszkiem i delikatnie wmieszać łopatka. Na koniec wkręcić mielone migdały.Nie powinno się długo mieszać, bo opadnie.Przelać do blaszki 25x42, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25-30 min.Po upieczeniu, zdjąć papier i ponownie włożyć biszkopt do blaszki. Ale już wyłożonej czystym papierem.
  • warstwa serowa i ananas 2. Galaretki rozpuścić w zagotowanej, gorącej wodzie. Odstawić do lekkiego tężenia.
    Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie.Odstawić do letniego.Ser zmiksować z pudrem, potem galaretką a na koniec z żelatyną. Wylać na biszkopt. Ułożyć ananasa.
  • sernik gotowy 3. Na górę wylać następne galaretki i schłodzić
  • moje wypieki 4. Moje wypieki.

Komentarze

Podobne przepisy