Semifreddo truskawkowo-jagodowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybkie w przygotowaniu domowe lody z truskawkami, jagodami i pokruszonymi bezami. Idealne na panujące upały :)

  • 20 min

Składniki:

  • 300 ml śmietany 30 %
    4 łyżki cukru pudru
    500 g truskawek
    150 g jagód
    100 g bez

Semifreddo truskawkowo-jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę truskawek blendujemy na mus a pozostałe kroimy w kostkę. Bezy kruszymy. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mus truskawkowy i dokładnie razem miksujemy. Dodajemy pokrojone truskawki, jagody oraz bezy i dokładnie całość mieszamy. Gotową masę przelewamy do keksówki o wymiarach ok. 8 x 21 cm wyłożonej folią spożywczą i zawijamy od góry jak paczuszkę. Mrozimy ok. 6 godzin. Wyjmujemy kilka minut przed podaniem. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy