Semifreddo truskawkowo bezowe

  • wyświetlono: 217 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Włoskie domowe semifreddo lodowe z śmietanki 30% z dodatkiem musu truskawkowego i bezików, wystarczy wymieszać mikserem i deser sam się robi, elegancki deser do małej czarnej w gronie najbliższych :)

Anitka0804
  • 8 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

500 ml śmietanki 30%
200 g truskawek
20 małych bez
2 łyżki cukru kryształu

Sposób przygotowania przepisu:

Semifreddo truskawkowo bezowe

  • 1. Truskawki umyć, oczyścić i rozgnieść widelcem wraz z cukrem i doprowadzić do wrzenia, wystudzić
  • 2. Śmietankę ubić na sztywno, dodawać porcjami pokruszone bezy
  • 3. Keksówkę wyłożyć folią i układać warstwami śmietankę oraz zimny mus truskawkowy, aż do wyczerpania
  • 4. Deser wstawić do zamrażalki najlepiej na całą noc
  • 5. Przed podaniem wyciągnąć na 5 minut, aby ładnie się kroił

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

TruskawkiurodzinyDeserna słodkodla dzieciowocekomuniaLodybezydeser lodowykinder partysezonoweimieninydla rodzinysemifreddodeser na słodkoweselaKinder Balprzepis_miesiąca1000mrożony desersemifreddo bezowesemifreddo truskawkowesemifreddo owocowewłoskie semifreddosemifreddo śmietankowelodowe ciasto

Komentarze

Podobne przepisy

gotowe torciki

Dodane przez: rene70

Torciki bezowe z sosem truskawkowym

Słodkie bezowe torciki z delikatną...

Torcik lodowy bezowo-truskawkowy

Dodane przez: Andzia Pichci

Torcik lodowy bezowo-truskawkowy

Sezon na truskawki w pełni .więc...

Babeczki truskawkowo-bezowe

Dodane przez: gukinga

Babeczki truskawkowo - bezowe

Kruche Babeczki z dżemem truskawkowym,...

Bezowo - truskawkowa rozkosz

Dodane przez: Kasia1111

Bezowo - truskawkowa rozkosz

Kruchutka beza, w środku lekko...

Ciasto bezowo-truskawkowe

Dodane przez: RedakcjaPP

Ciasto bezowo-truskawkowe

Gdy zaczyna się sezon na truskawki,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE