Sałatka orzechowo-słonecznikowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Dużo czasu spędzam w kuchni. Mam troje dzieci i dbam, aby dobrze się odżywiały. Potrawy dobieram starannie.

Składniki:

  • ● 30 dag pestek słonecznika
    ● 30 dag orzechów laskowych
    ● mały filet z kurczaka
    ● kiść zielonych winogron
    ● olej do smażenia
    ● natka pietruszki

Sałatka orzechowo-słonecznikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Winogrona myjemy,
    osuszamy i przekrawamy na pół. Natkę
    myjemy, osuszamy
    i drobno siekamy. Fileta
    myjemy, osuszamy i kroimy
    w małą kostkę. Oprószamy solą.
    Podsmażamy. Mięso pozostawiamy
    na patelni.
  • 2. Na osobnych patelniach na
    odrobinie oleju prażymy pestki
    słonecznika i orzechy. Wsypujemy
    do kurczaka i smażymy
    jeszcze ok. 5 minut. Studzimy.
    Dodajemy winogrona,
    mieszamy. Posypujemy natką
    pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2011

Komentarze

Podobne przepisy