Sałatka ekspresowa

0 (0 ocen)

bardzo szybciutka sałatka...............

Składniki:

  • składniki dla jednej osoby :
    2 duże liście sałaty rzymskiej
    2 koktajlowe pomidorki
    2 rzodkiewki
    kilka marynowanych cebulek perłowych
    3 zielone papryczki nadziewane serkiem ( z oleju )
    kilka plasterków chorizo
    kawałek czerwonej cebuli
    Sos :
    1/2 opakowania sosu greckiego ( 6,5 g )
    1 łyżka octu
    2 łyżki wody
    3 łyżki oleju

Sałatka ekspresowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście sałaty umyć i osuszyć.
    Składniki sosu dokładnie wymieszać.
    Każdy liść porwać na mniejsze kawałki i położyć na talerzu lub w miseczce.
    Pomidorki i rzodkiewkę umyć i przekroić na pół specjalnym nożykiem w kształcie literki v i ułożyć na sałacie.
  • 2. Chorizo pokroić na plasterki i również położyć na sałatę.
    Papryczki pokroić wzdłuż na trzy części a czerwoną cebulkę na cienkie paseczki.
    Papryczki, czerwoną cebulę i perłowa cebulkę rozłożyć na talerzu z leżącymi na nim składnikami.
    Wszystko polać przygotowanym sosem.
    Podawać po około pięciu minutach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy