Sałata z krewetkami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Lekka, dietetyczna przekąska.

  • 10 min

Składniki:

  • 200 g kilku gatunków sałat (można kupić gotowy mix w sklepie)
    230 g krewetek mrożonych lub świeżych
    oliwa
    sól
    SOS:
    1 łyżka soku z cytryny
    3 łyżki oliwy
    1 łyżka miodu
    1/2 zmiażdżonego ząbka czosnku
    sól
    pieprz

Sałata z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mrożone krewetki rozmrażamy, solimy do smaku i podsmażamy na oliwie ok.2-3 minut. Różne gatunki sałat układamy na talerzach, następnie wykładamy podsmażone krewetki. Sok z cytryny, oliwę, miód, czosnek, sól, pieprz mieszamy ze sobą i polewamy sałatę.

Porady

Gotową sałatę można ozdobić kawałkami cytryny i zieleniną, np. pietruszką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy