Ryżowe kotlety z wątróbką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Wątróbka jest bogatym żródłem żelaza i witaminy B12 dlatego też często powinniśmy ją zajadać.

  • 40 min

Składniki:

  • 30dag.wątróbki drobiowej
    1i1/2 szklanki ryżu
    2 jajka
    1 cebula
    sól
    pieprz
    bułka tarta
    majeranek
    olej

Ryżowe kotlety z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na miękko w osolonej wodzie. Wątróbkę płuczemy,suszymy i smażymy na rozgrzanym oleju. Cebulę obieramy,siekamy i podsmażamy na oleju.
  • 2. Następnie ugotowany i wystudzony ryż, wątróbkę i cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.Do powstałej masy dodajemy jajka,,doprawiamy do smaku przyprawami i mieszamy.
  • 3. Z masy formujemy kotleciki,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy