Ryba pieczona w liściach winogron - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Usunąć z filetów skórę i ości. Natrzeć jedną stronę filetu czosnkiem. Posmarować oliwą.Przyprawić solą i pieprzem. W małej misce wymieszać tartą bułkę, parmezan i oregano. Rozłożyć liść winogronowy na stole, grzbietem do góry. Obok liścia ułożyć następny tak, aby nachodzić na pierwszy około 1,3 cm. Na środku położyć1 łyżkę winogron. Posypać dwoma łyżkami tartej bułki. Położyć na tartej bułce filet przyprawioną stroną na dół. Na filet położyć liść winogronowy, grzbietem na dół. Krawędzie liścia, leżącego na spodzie, nałożyć na rybę. Posmarować liście oliwą. Całość zapakować w folię aluminiową, ułożoną lśniącą stroną do wewnątrz. Powtórzyć czynności z pozostałymi liśćmi winogron. Piec przez 20 minut.
Komentarze