ryba czerniak z sosem ketchupowo - ananasowym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ryba czerniak ma niepowtarzalny smak połączona z sosem z ananasa i ketchupu

  • 40 min

Składniki:

  • Ryba czerniak
    1 jajko
    olej
    bułka tarta
    sól, pieprz
    1 cebula
    ketchup łagodny Pudliszki
    ananas w puszcze krążki
    pieprz cayenne

Ryba czerniak z sosem ketchupowo - ananasowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę posolić i popieprzyć i odstawić na 15 minut. Potem obtoczyć w jajku, bułce tartej i usmażyć na patelni.

    Sos:
    Pokroić w kosteczkę 1 cebulę i udusić ją w w garnku z niewielką ilością oleju, następnie dodać ketchup łagodny Pudliszki cały, sok z puszki ananasa oraz pokroić w kostkę ananasa i dodać, całość poddusić a na końcu dodać do smaku pieprz cayenne.
    Ciepłą rybę czerniak polać sosem.
    Najlepiej sos podawać na zimno.

Porady

Podajemy z ziemniakami lub frytkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy