Roladki z szynki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie dla rodziny to sama przyjemność, bo po każdym posiłku słyszę zgodny chórek: „to było pyszne!”.

Składniki:

  • ● 12 jajek
    ● 1/2 małego słoika majonezu
    ● 18 plasterków szynki konserwowej
    ● łyżka tartego chrzanu
    ● sól, pieprz
    ● op. żelatyny
    ● warzywa do dekoracji

Roladki z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,
    studzimy, obieramy i kroimy
    w kostkę (1-2 ćwiartki odkładamy
    do dekoracji). Mieszamy
    z majonezem, doprawiamy solą,
    pieprzem i chrzanem.
  • 2. Żelatynę przygotowujemy
    wg przepisu na opakowaniu.
    Farsz wykładamy na szynkę
    i zawijamy. Ruloniki układamy
    na półmisku, zalewamy tężejącą
    żelatyną. Dekorujemy
    warzywami i jajkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy