Roladki z szynki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Doskonały pomysł na pyszny i prosty obiad niedzielny.

  • 40 min

Składniki:

  • -0,5kg mięsa od szynki
    -200g zółtego sera
    -słoik papryki marnowanej
    -musztarda
    -sól
    -pieprz

Roladki z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem tak, aby nie rozerwać kotletów.
  • 2. Rozbite kawałki mięsa posypać solą i pieprzem, a następnie posmarować musztardą.
  • 3. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać nim nasze kotlety, a na niego położyć po plasterku papryki na każdego.
  • 4. Zwinąć mięso w roladki i obtoczyć w mące. Usmażyć na patelni.
  • 5. Smacznego :)

Porady

Jeśli chcemy możemy zrobić sos podsmażając cebulkę i włożyć nasze roladki oraz zalać wodą. Pogotować klika minut przyprawić solą i pieprzem ewentualnie dodać vegety, zatrzepać. Najlepiej podawać z ziemniakami lub kaszą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy