Roladki z papryką czerwoną

0 (0 ocen)

  • 60 min

Mój narzeczony uwielbia moje roladki a ja w kuchni czuje się jak ryba w wodzie

  • 60 min

Składniki:

  • 2 podwójne filety z indyka(można użyć także schabu)
    1 papryka
    słoik ogórków zielonych,najlepiej małych korniszonów
    kilka plastrów żółtego sera
    400 g pieczarek
    1 duża cebula
    1 mała cukinia
    kilka łyżeczek majonezu
    przyprawy: pieprz,sól,czerwona papryka

Roladki z papryką czerwoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozbijamy na cienko fileta,posypujemy jedną stronę czerwoną papryka, następnie smarujemy jedną łyżeczką majonezu.
  • 2. Na patelni rozgrzanej smażymy pieczarki pokrojone w drobną kostkę,cebulę oraz cukinie,dodajemy według uznania przyprawy.
  • 3. Na każdy kawałek mięsa kładziemy plasterek sera żółtego,na to farsz z pieczarek,obok paprykę czerwoną i ogórka pokrojonego w paseczki.
    Roladki zwijamy ,najlepiej użyć wykałaczek.
    Wkładamy roladki do nasmarowanego naczynia żaroodpornego i pieczemy 35-40 minut w temp 180 stopni.
    Podawać z pieczonymi ziemniaczkami oraz z surówką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy