Mój narzeczony uwielbia moje roladki a ja w kuchni czuje się jak ryba w wodzie
60 min
Składniki:
2 podwójne filety z indyka(można użyć także schabu)
1 papryka
słoik ogórków zielonych,najlepiej małych korniszonów
kilka plastrów żółtego sera
400 g pieczarek
1 duża cebula
1 mała cukinia
kilka łyżeczek majonezu
przyprawy: pieprz,sól,czerwona papryka
Roladki z papryką czerwoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozbijamy na cienko fileta,posypujemy jedną stronę czerwoną papryka, następnie smarujemy jedną łyżeczką majonezu.
2.Na patelni rozgrzanej smażymy pieczarki pokrojone w drobną kostkę,cebulę oraz cukinie,dodajemy według uznania przyprawy.
3.Na każdy kawałek mięsa kładziemy plasterek sera żółtego,na to farsz z pieczarek,obok paprykę czerwoną i ogórka pokrojonego w paseczki.
Roladki zwijamy ,najlepiej użyć wykałaczek.
Wkładamy roladki do nasmarowanego naczynia żaroodpornego i pieczemy 35-40 minut w temp 180 stopni.
Podawać z pieczonymi ziemniaczkami oraz z surówką
Komentarze