Risotto z krewetkami à la Daniel

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Zasłyszany niegdyś przepis nieco zmodyfikowałem.

  • 40 min

Składniki:

  • ● 20 dag ryżu parboiled
    ● 20 dag mrożonej marchewki z groszkiem
    ● 20 dag sprawionych krewetek
    ● 1/2 l bulionu
    ● przyprawy: pieprz, zioła prowansalskie, curry, ostra mielona papryka
    ● 1/2 pęczka natki pietruszki
    ● ząbek czosnku
    ● oliwa

Risotto z krewetkami à la daniel - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek przeciskamy przez
    praskę i mieszamy z przyprawami
    i łyżeczką oliwy. Mieszamy
    z krewetkami i schładzamy
    30 minut. Smażymy 4 minuty
    na rozgrzanej w głębokiej patelni
    oliwie, mieszając.
  • Risotto z krewetkami à la Daniel 2. Do krewetek dodajemy
    marchewkę z groszkiem, smażymy
    ok. minuty. Następnie
    wsypujemy ryż i wlewamy
    250 ml bulionu. Smażymy,
    mieszając. Od czasu do czasu
    podlewamy pozostałym bulionem.
    Natkę pietruszki myjemy,
    osuszamy i siekamy.
    Posypujemy risotto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2011

Komentarze

Podobne przepisy