Risotto à la Dżoana

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Szybka i smaczna, prosta i tania. Łagodna lub na ostro. W obu wersjach smakuje wyśmienicie.

Składniki:

  • ● 4 woreczki ryżu po 100 g
    ● masło do smażenia ryżu
    ● sól
    ● pieprz
    ● 2 świeże ogórki
    ● 3 pomidory
    ● 2 filety z kurczaka
    ● 1 ząbek czosnku
    ● olej
    ● koperek

Risotto à la dżoana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według
    przepisu na opakowaniu.
  • 2. Filety kroimy w kostkę,
    smażymy na oleju, doprawiając
    do smaku solą, pieprzem
    i zgniecionym czosnkiem.
  • 3. Ogórki myjemy i nieobrane
    kroimy w ćwiartki. Pomidory
    obieramy i kroimy w kostkę.
    Drobno siekamy koperek.
  • 4. Ryż smażymy na roztopionym
    maśle ok. 10 minut. Dodajemy
    mięso i smażymy.
    Dokładamy pomidory i smażymy,
    aż się rozpuszczą. Dodajemy
    ogórki i smażymy ok.
    3 minut. Wykładamy na talerz,
    posypujemy posiekabym
    koperkiem.

Notka redakcyjna

PP_11-2008

Komentarze

Podobne przepisy