• Potrawka z kurczakiem

    Dodane przez: Olccyska

  • Danie wymyślone jak zawsze spontanicznie,

  • Składniki

    duża pierś z kurczaka
    młoda cukinia
    pół czerwonej papryki
    1/2 średniej czerwonej cebuli
    starta na dużych oczkach średnia marchew
    mały słoik koncentratu pomidorowego
    szklanka bulionu
    wedle uznania przyprawa do francuskiego sosu sałatkowego/ zioła prowansalskie
    przyprawa do kurczaka
    olej

  • Sposób przygotowania

    1.

    NA ROZGRZANY OLEJ W GARNKU WRZUCAMY POKROJONĄ W KOSTKĘ PIERŚ Z KURCZAKA RAZEM Z CEBULĄ. SMAŻYMY DO ZRUMIENIENIA.ZALEWAMY BULIONEM ROZMIESZANYM Z MAŁYM KONCENTRATEM POMIDOROWYM; DOPROWADZAMY DO WRZENIA. DODAJEMY POKROJONE W KOSTKĘ CUKINIĘ I PAPRYKĘ ORAZ STARTĄ MARCHEW. DUSIMY DO MIĘKKOŚCI WARZYW. POD KONIEC DOPRAWIAMY WEDŁUG UZNANIA PRZYPRAWĄ Z FRANCUSKIEGO SOSU SAŁATKOWEGO/ ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI i SOLĄ ZIOŁOWĄ . PODAJEMY Z PIECZYWEM.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    zdrowie_na_talerzu, dania_dla_urody, sezonowe_przysmaki, jesień zima, na każdą kieszeń, Film kulinarny, na rozgrzanie szybkie
  • Polecamy:

  • 0 komentarzy

Dodane przez: Olccyska

Olccyska 6

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2016-12-14T21:26:18+01:00


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »