Rajskie babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli do ubitych białek dodać cukier i ubić na szklistą bezę, następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać i połączyć z masą jajeczna.
Małe formy do tart wysmarować tłuszczem i napełnić ciastem, piec w 180 st około 20 minut ( nam wyszło 10 sztuk)
2.Zimne babeczki nakłuć w kilku miejscach wykałaczką i nasączyć kawa wymieszaną z likierem kokosowym.
3.Śmietanę ubić z cukrem pudrem i połączyć z serkiem na koniec dodać likier kokosowy i delikatnie wymieszać.
Wierzch babeczek posmarować delikatnie kremem i ułożyć na nim sporą ilość odsączonych z zalewy owoców
4.które przykryć pozostałym kremem po wierzchu posypać czekoladą i płatkami kokosowymi.
Przygotowane babeczki odstawić do lodówki do zastygnięcia.
Komentarze