Rafaello czarno-białe

0 (0 ocen)

jest to deser bez pieczenia, łatwy w przyrządzeniu

Składniki:

  • 1/2 szkl. śmietanki kremówki
    1/2 margaryny
    3 łyżki cukru pudru
    pokruszone herbatniki
    2 łyżki kakao
    polewa czekoladowa
    wiórki kokosowe
    2 łyżki wódki

Rafaello czarno-białe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę zagotować z cukrem. Wystudzić.
  • 2. Margarynę utrzeć. Dodać wystudzoną śmietankę, następnie pokruszone herbatniki i wódkę.
  • 3. Powstałą masę podzielić na 2 części. Do 1 dodać 2 łyżki wiórek kokosowych. Do 2 części dodać kakao.
  • 4. Z białej masy formować kulki, obtoczyć w wiórkach. Z kakaowej masy zrobić kulki, obtoczyć w kakao.
    Schłodzić.

Porady

Zamiast wódki można użyć innego alkoholu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy